Land- en tuinbouw

Inloggen AgroActueel.nl

Land- en tuinbouwers zijn voor de opbrengsten van hun gewassen erg afhankelijk van het weer. Betrouwbare weersinformatie met voor de agrarische sector belangrijke parameters zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, neerslag, straling en potentiële verdamping zijn essentieel. Meteovista is al jarenlang zéér populair bij de agrariër.

  • Website met landbouwweerbericht, spuitadviezen en ziektekansen
  • Bewaakservice door meteoroloog
  • Dagelijkse weerinformatie per fax
  • Direct contact met de weerkamer
  • Cursussen en lezingen

AgroActueel.nl met gratis weerstation

Met AgroActueel.nl heeft u als agrariër een zeer compleet en betrouwbaar adviesprogramma dat u helpt om de teelt van gewassen en buitenwerkzaamheden optimaal te laten verlopen. Op de website vindt u voor zeer veel gewasbeschermingsmiddelen het effect van de bespuiting, ziektekansen voor bijna alle schimmelziekten en bijvoorbeeld hageldetectie. Daarnaast bevat AgroActueel.nl radarbeelden, gedetailleerde weersverwachtingen tot 14 dagen vooruit en satellietbeelden.

Bewaakservice door meteoroloog

In één oogopslag zien of er kritieke weersituaties voor uw gebied op komst zijn? Meteorologen van Meteovista bewaken alle relevante weercriteria voor uw gebied. Op een overzichtelijke waarschuwingspagina vindt u vervolgens de waarschuwingen inclusief de geschreven waarschuwingstekst.

Dagelijkse weerfax

Met de dagelijkse weerfax ontvangt u op een door u zelf ingesteld tijdstip een fax met de weersinformatie voor uw teeltgebied. Wel zo handig.

Contact met de weerkamer

Met een telefonisch consult kunt u contact opnemen met de weerkamer van Meteovista te Zeist waar u te woord wordt gestaan door één van onze meteorologen.

Cursussen

Meteovista organiseert voor agrariërs verschillende cursussen. Met de cursus Weerkunde voor Agrariërs krijgen deelnemers 1 punt voor de verlenging van de spuitlicentie. Daarnaast organiseert Meteovista in samenwerking met Praktijkonderzoek Plant & Omgeving van de Wageningen Universiteit de cursus Weer in de praktijk voor agrariërs. Met deelname aan deze cursus ontvangt men 2 punten voor verlenging van de spuitlicentie.

Data voor de agrarische sector

Bent u op zoek naar landbouwspecifieke weersinformatie voor uw website of voor een toepassing. Meteovista levert professionele weersinformatie voor de agrarische sector. Kijk hier voor meer informatie.

Informatie aanvragen

Reacties zijn gesloten.