Het weer & de business

Meteovista speelt een belangrijke rol op het gebied van weersinformatie in diverse branche. Weersomstandigheden zijn van een niet te onderschatten invloed op vele businessactiviteiten. Denk aan evenementen die ineens te maken krijgen met noodweer, de gladheidbestrijding van het wegennetwerk, de oogst in de land- en tuinbouw of het riool bij hevige regenval. Of de vraag van de advocaat of verzekeringsbranche: was die hevige regenval van invloed op het auto-ongeluk?

Dankzij haar omvangrijke en accurate weersdata is Meteovista al jaren een toegevoegde waarde  in diverse branches. De 24-uurs weerkamer in Zeist adviseert dagelijks vele bedrijven over de impact van het weer op hun dagelijkse businessactiviteiten.

Evenementen

Evenementen

Meteovista bewaakt de weersomstandigheden voor popfestivals, sportevenementen, buitenconcerten, wandel en watersportevenementen. In het bijzonder evenementen waar bezoekers en deelnemers te maken hebben met de weersomstandigheden.

Ga verder

Land- en tuinbouw

shutterstock_7447033a

Land- en tuinbouwers zijn voor de opbrengsten van hun gewassen erg afhankelijk van het weer.

Ga verder

Recreatie en horeca

camping

Het weer is een belangrijke factor bij het plannen van personeel of bij het organiseren van buitenactiviteiten. Gaat het terras open of niet? Gaan we buiten volleyballen of binnen tafeltennissen?

Ga verder

Water en rioolbeheer

shutterstock_59081242a

Heftige buien veroorzaken steeds vaker wateroverlast. Voor een optimaal riool- en waterbeheer is betrouwbare, actueel en geïntegreerde neerslaginformatie essentieel.

Ga verder

Media

shutterstock_10433485a

Een krant zonder weerbericht is ondenkbaar. Uit onderzoek blijkt dat de krant voor veel lezers een veel geraadpleegde bron is om zich te laten informeren over het weer.

Ga verder

Onkruidbestrijding

shutterstock_72680311a

Bij het bestrijden van onkruid op verhardingen onder ongunstige weersituaties kunnen ongewenste neveneffecten optreden zoals afspoeling naar het oppervlaktewater.

Ga verder

Verzekeringen

verzekering

Hagel, extreme neerslag en harde windstoten kunnen veel schade veroorzaken. Bij schadeclaims is het daarom belangrijk dat u snel en eenvoudig inzicht heeft in de weersituaties op de dag dat de schade is opgetreden. Bij Meteovista kunt u deze informatie zelf zeer eenvoudig inzien.

Ga verder

Internet

internet

Weerdata nodig voor uw website of voor een andere toepassing? Meteovista levert met succes weerdata aan diverse sectoren Op WeatherOnYourSite.nl vindt u een breed aanbod van weerdata en aanlevermethodes van weerdata in de vorm van XML-feeds.

Ga verder

Bouw en infra

shutterstock_27416125a

Het aspect tijd heeft te maken met een juiste planning van uw project. Om uw mensen op een zo efficiënt mogelijke manier in te plannen bent u ook afhankelijk van het weer.

Ga verder

Gladheidbestrijding

shutterstock_68438350a

Winterse neerslag, bevriezing en condensatie kunnen gladde wegen veroorzaken en het verkeer in Nederland volkomen stil leggen. Meteovista heeft de website GMS2Plus.nl ontwikkeld...

Ga verder